Sýrová omáčka s těstovinami

28. prosince 2014 v 17:29 | Morbid_Curiosity |  recepty
Právě jsem dovařila večeři, a tak jsem si řekla, že bych se mohla o ten recept podělit.

Ani nevím, kde jsme ho vzali, nejspíš někde na netu, ale já už ho beru jako takovou naší rodinnou záležitost, protože společně s Kung Paem se tahle sýrovka u nás vaří nejčastěji. A já si jí vařim taky poměrně často, protože nevyžaduje nic speciálního, je jednoduchá, rychlá, strašně dobrá a oblíbená (hlavně mezi mými muži :D).

Já osobně jí vařím od oka, ale snažia jsem se dneska trochu sledovat kolik čeho dávám. Aspoň přibližně... :D Ovšem zapomněla jsem výsledek zdokumentovat, takže možná příště :D



Sýrová omáčka s těstovinami

Ingredience (cca 3 - 4 porce):
  • 250 g kuřecího masa (cca jedno větší kuřecí prso)
  • 250 g těstovin - ideálně Penne
  • 300 g taveného sýra (výběr sýru ovlivní chuť omáčky, takže záleží na vašich preferencích. Já osobně ráda dávám trochu šunkového, žampiónového a zbytek obyčejného)
  • 0,5 l mléka
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej (může být i slunečnicový)
  • bazalka (ideálně čerstvá, ale sušená jde taky)
  • podravka
  • strouhaný eidam na posypání

Postup:
Pro urychlení procesu dáme jako první vařit těstoviny podle návodu na obalu.
Nakrájíme si cibuly na drobno a kuřecí maso na kostičky. Cibuli smažíme na troše olivového oleje (tady záleží, jakou máte pánev - moje pánev nevyžaduje moc tuku) do sklovata a poté přidáme kuřecí maso a smažíme, dokud není hotové. Zalijeme mlékem, přidáme prolisovaý česnek, promícháme a čekáme, než se začne mléko vařit. Pak přihodíme sýry, přiklopíme pánev/hrnec a čekáme, než se sýry rozpustí. Čím menší kousky sýra, tím rychleji se rozpouští. (Pokud se sýrům nechce rozpustit, můžeme proces urychlit promícháváním omáčky metlou.) Když je sýr rozpuštěný, přidáme necelou lžíci podravky a bazalku podle chuti. Pořádně promícháme a máme hotovo.
Omáčka by neměla mít úplně tekutou konzistenci. Pokud máte dojem, že je moc řídká, nebojte se přidat další sýr.
Pro finální vylepšení je dobré naservírovanou porci posypat strouhaným sýrem, ale v nejhorším se obejdete i bez něj :).


Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama