Zapečené těstoviny s kuřecím masem

25. září 2014 v 11:27 | Morbid_Curiosity |  recepty
Dva dny zpátky jsem zase přemejšlela, co uvařit. Měla jsem chuť na těstoviny, doma kuřecí maso a sýrovou omáčku (na kterou vám možná taky napíšu recept, až budu mít náladu někdy odměřovat množství při vaření :D a kterou hrozně miloval můj bejvalej přítel ♥ :D což mě neuvěřitelně těšilo a ještě víc mě těší, že jí miluje i ten současnej ♥♥♥, protože to znamená, že je prostě fakt dobrá :D) mám už trochu ohranou.

Co s tím? To je jednoduchý: google obrázky "Zapečené těstoviny s kuřecím masem" a jíme očima :D Nakonec jsem si očima ze zoufalství po dlouhém hledání vybrala absolutně nevzhlednej recept. Nicméně takovym způsobem jsem si pochutnala, že na tento kulinářský úspěch budu se slzama v očích vzpomínat ještě dlouhá léta :D

A čim je recept kouzelnej? Samozřejmě tim, že jsem si ho zas upravila k obrazu svýmu. Ne dobře.
Je kouzelnej tim, že je rychej a snadnej :)

PS. vlastní fotku tentokrát bohužel nemám :( Snad příště...


Zapečené těstoviny s kuřecím masem

Ingredience (6 porcí):
  • 750 g kuřecího masa
  • 2 stroužky česneku
  • troška olivového oleje
  • 200 g eidamu
  • 150 g nivy
  • kečup jemný
  • těstoviny
  • bazalka
  • grilovací koření
  • sůl

Postup:

Dejte vařit těstoviny podle návodu (v osolené vodě s kapičkou oleje), mezitím si dejte rozehřát troubu cca na 170°(já mám horkovzdušnou troubu, takže dle vlastního uvážení), nastrouhejte na jemno eidam s nivou, nakrájejte kuřecí maso na kostičky, posypte grilovacím kořením (dle chuti) a na troše olivového oleje ho spolu s prolisovaným česnekem prudce osmahněte.
Zapékací mísu si můžete (ale ve většině případů ani nemusíte) lehce vymazat máslem. Přesypte do ní uvařené a přeceděné těstoviny, posypte bazalkou a promíchejte, aby se bazalka dostala všude. Přidejte maso a dle chuti pokapejte kečupem. Vše důkladně promíchejte a na závěr zasypte směsí eidamu a nivy. Pečte asi 10 minut (nebo jenom tak dlouho, dokud se sýr hezky nerozteče).


Dobrou chuť!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana | Web | 26. září 2014 v 13:48 | Reagovat

Zapečené těstoviny, to je obecně super záležitost, my je děláme hodně často. Doporučím jeden malý trik k té poslední fázi se sýrem, promíchat je po nastrouhání se smetanou, okořenit a prolít ty těstoviny, velmi často to udělá ještě lepší efekt :-D

2 Morbid_Curiosity | E-mail | Web | 28. září 2014 v 18:37 | Reagovat

[1]: Když já si na smetanu moc nepotrpím. Navíc s timhle by se musel vynechat ten kečup, protože smetana s kečupem by byl asi počátek střevních potíží :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama