
Dva dny zpátky jsem zase přemejšlela, co uvařit. Měla jsem chuť na těstoviny, doma kuřecí maso a sýrovou omáčku (na kterou vám možná taky napíšu recept, až budu mít náladu někdy odměřovat množství při vaření :D a kterou hrozně miloval můj bejvalej přítel ♥ :D což mě neuvěřitelně těšilo a ještě víc mě těší, že jí miluje i ten současnej ♥♥♥, protože to znamená, že je prostě fakt dobrá :D) mám už trochu ohranou.
Co s tím? To je jednoduchý: google obrázky "Zapečené těstoviny s kuřecím masem" a jíme očima :D Nakonec jsem si očima ze zoufalství po dlouhém hledání vybrala absolutně nevzhlednej recept. Nicméně takovym způsobem jsem si pochutnala, že na tento kulinářský úspěch budu se slzama v očích vzpomínat ještě dlouhá léta :D
A čim je recept kouzelnej? Samozřejmě tim, že jsem si ho zas upravila k obrazu svýmu. Ne dobře.
Je kouzelnej tim, že je rychej a snadnej :)
PS. vlastní fotku tentokrát bohužel nemám :( Snad příště...
Zapečené těstoviny s kuřecím masem
Ingredience (6 porcí):

- 750 g kuřecího masa
- 2 stroužky česneku
- troška olivového oleje
- 200 g eidamu
- 150 g nivy
- kečup jemný
- těstoviny
- bazalka
- grilovací koření
- sůl
Postup:
Dejte vařit těstoviny podle návodu (v osolené vodě s kapičkou oleje), mezitím si dejte rozehřát troubu cca na 170°(já mám horkovzdušnou troubu, takže dle vlastního uvážení), nastrouhejte na jemno eidam s nivou, nakrájejte kuřecí maso na kostičky, posypte grilovacím kořením (dle chuti) a na troše olivového oleje ho spolu s prolisovaným česnekem prudce osmahněte.
Zapékací mísu si můžete (ale ve většině případů ani nemusíte) lehce vymazat máslem. Přesypte do ní uvařené a přeceděné těstoviny, posypte bazalkou a promíchejte, aby se bazalka dostala všude. Přidejte maso a dle chuti pokapejte kečupem. Vše důkladně promíchejte a na závěr zasypte směsí eidamu a nivy. Pečte asi 10 minut (nebo jenom tak dlouho, dokud se sýr hezky nerozteče).
Dobrou chuť!
Zdroj: recepty.brtnik.info

Zapečené těstoviny, to je obecně super záležitost, my je děláme hodně často. Doporučím jeden malý trik k té poslední fázi se sýrem, promíchat je po nastrouhání se smetanou, okořenit a prolít ty těstoviny, velmi často to udělá ještě lepší efekt